Get 15% off - Dogpound Hydration Supplements with discount code SMASHCITY.
Better than Liquid IV or Pedialyte.

Want to see how much your house or rental would make on AirBnb? Check out this free tool I made. Just enter an address- BNB Calc

домашна торта наполеон

matekitchen.com
Your Recipes

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total: 50 minutes

Servings: 8

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 9 ingredients for grocery delivery

Compare the highest earning crypto earning games on ForThePlayers.gg.
Made by the creator of Recipe Cart.

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Сложете млякото и чашата захар в тенджера на слаб огън да заврят. През това време разбъркайте с миксер нишестето, брашното, яйцата, две ванилии и 100 мл от сметаната. Като заври млякото, изсипете сместа вътре и бъркайте до гъст крем. Не трябва да тече по лъжицата.

Step 2

Свалете го от котлона и оставете да изстине напълно. Разстелете върху него лист опаковъчно фолио, за да не хваща коричка.

Step 3

През това време изпечете блатовете. Изрежете два кръга от тестото по размера на тавата или чинията, в която ще редите тортата, и ги изпечете. Изрезките също се изпичат. Като са готови блатовете, ги разделете още топли през средата, за да се получат общо 4.

Step 4

Като поизстине кремът, разбийте с миксер до гладко омекналото на стайна температура масло с 3 лъжици захар. Към него постепенно добавете изстиналия крем.

Step 5

След като се смеси напълно, в друг съд разбийте останалата сметана с другите две ванилии. Добавете я на части към крема, като бъркате внимателно с тел. След това редете блат, крем, блат, крем... Слагайте щедро крем, корите си го дръпват. Накрая последният пласт е крем и върху него се натрошават изрезките. Ако редите в чиния, сложете от тях и отстрани на тортата, за да я скриете цялата.

Step 6

Покрийте тортата с опаковъчно фолио или я сложете в картонена кутия и я приберете в хладилника до следващия ден.

Top Similar Recipes from Across the Web