Get 15% off - Dogpound Hydration Supplements with discount code SMASHCITY.
Better than Liquid IV or Pedialyte.

Want to see how much your house or rental would make on AirBnb? Check out this free tool I made. Just enter an address- BNB Calc

торта наполеон

5.0

(101)

www.bonapeti.bg
Your Recipes

Cook Time: 40 minutes

Servings: 10

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 7 ingredients for grocery delivery

Compare the highest earning crypto earning games on ForThePlayers.gg.
Made by the creator of Recipe Cart.

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Бутер тестото се оставя да се отпусне. Измерва се дъното на форма с отделящи се страни и се изрязват два блата, които се надупчват с вилица на няколко места. Блатовете се изпичат до златисто.

Step 2

След като се изпекат, докато са още топли се разделят на две. Понеже тестото е многолистно разделянето става много бързо и лесно, само с ръце. Остатъците от тестото също се изпичат до златисто, накрая се ползват за украса на тортата.

Step 3

В подходящ съд на котлона слагаме 600 мл прясно мляко, маслото, захарта и ванилиите. Бъркаме, докато кипне. В друга купа разбиваме 200 мл прясно мляко, 3 яйца и пресетите 4 с. л. брашно. Разбиват се с миксер, докато получим гладка смес. На бавна струя сипваме яйчената смес към кипналото на котлона мляко, като непрекъснато бъркаме. Кремът се вари докато се сгъсти.

Step 4

След като е готов, оставяме крема да изстине малко. Блатовете също трябва да се охладят. Взимаме формата с отделящи се страни и слагаме първата половина от блата.Отгоре сипваме крем. После следващия блат и пак крем, така редуваме до края.

Step 5

След като сме готови, натрошаваме останалото, предварително изпечено до златисто, бутер тесто отгоре, за украса. Завиваме тортата с фолио и оставаме да се охлади в хладилник. Поне 4-5 часа. Тортата става много фина и затова е добре, да се приготви във форма с отделящи се страни.

Step 6

След като сме готови,натрошаваме отгоре изпечените до златисто остатъци от бутер тестото за украса. Завиваме тортата с фолио и оставяме в хладилник да се охлади 4-5 часа. Тортата е много финна, за това е добре да е във форма с отделящи се страни.

Top Similar Recipes from Across the Web