Hi, I'm Parker 👋
Instead of buying me a coffee, check out the best coffee I've ever had (And it's instant!)

cinnamon rolls

kookmutsjes.com
Your Recipes

Servings: 12

Cost: $0.66 /serving

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 19 ingredients for grocery delivery

Instructions

Opens new tab and helps creators monetize
Filters ad-free recipe at the top of page (Recommended)

Step 1

Doe de bloem, gist, suiker, zout en vanillesuiker in een diepe kom en meng alles tot een geheel. Voeg de gesmolten roomboter, ei en zonnebloemolie toe. Meng alles weer tot een geheel en voeg beetje bij beetje de melk toe. Kneed zo’n 10 tot 15 minuten samen tot een mooi samenhangend deeg. Voeg op het eind extra 10 ml zonnebloemolie toe, kneed samen voor een minuut.

Step 2

Dek af en laat het op een warme plek rijzen voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld.

Step 3

Meng de bruine basterdsuiker, kristalsuiker, kaneelpoeder samen met de gesmolten roomboter. Verdeel en smeer het mengsel uit over het deeg.

Step 4

Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap (30 bij 40 cm). Smeer er wat roomboter op. Voeg de resterende boter toe aan de kaneel-mix, mix samen tot een geheel en smeer het uit over het deeg. Rol het deeg in en snijd het in 12 stukken. Plaats de rolls in een ingevette bakvorm en laat het een half uur rijzen op een warme plek.

Step 5

Leg het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 25 tot 30 minuten.

Step 6

Als de cinnamon rolls uit de oven komen laat je het afkoelen voor zo’n 10 minuten.

Step 7

Doe de monchou, poedersuiker, vanille extract, ongeklopte slagroom en melkpoeder in een diepe kom, mix tot een gladde massa.

Step 8

Smeer de monchou-room over de cinnamon rolls en maak het af met stukjes walnoten.

Step 11

- Vervang vanillesuiker met vanille extract.- Vervang halfvolle melk met volle melk of een mix van karnemelk en warm water.- Monchou kun je vervangen met mascarpone.- Voeg suiker toe naar smaak.- Voeg noten toe aan het kaneelmengsel voor een heerlijke bite.- Gebruik volle melkpoeder van het merk NIDO.- Ben je beginnend met deeg? Meng dan eerst de natte ingrediënten samen en voeg daarna de droge ingrediënten toe, kneed samen tot een geheel.

Top Similar Recipes from Across the Web