Get 15% off - Dogpound Hydration Supplements with discount code SMASHCITY.
Better than Liquid IV or Pedialyte.

Want to see how much your house or rental would make on AirBnb? Check out this free tool I made. Just enter an address- BNB Calc

new york cheesecake

okusno.je
Your Recipes

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 50 minutes

Total: 70 minutes

Servings: 12

Cost: $0.25 /serving

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 10 ingredients for grocery delivery

Compare the highest earning crypto earning games on ForThePlayers.gg.
Made by the creator of Recipe Cart.

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Pečico vključimo in nastavimo na 180 stopinj Celzija. Rešetko v pečici nastavimo na srednjo višino. Okrogel pekač za torte s snemljivim obodom (premera 23 cm) rahlo namastimo z maslom, nato pa dno modela obložimo s papirjem za peko. V kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo. Kozico odstavimo in počakamo, da se maslo nekoliko ohladi.

Step 2

V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote. Dodamo stopljeno maslo in sladkor ter dobro premešamo, da se piškoti in maslo povežejo v enotno zmes. Polovico piškotne mase stresemo v pekač in jo z dlanmi dobro pritisnemo ob dno. Ostalo maso pritisnemo ob obod pekača, da naredimo malo roba. Piškotno osnovo pečemo v ogreti pečici 10 minut. Pečeno osnovo vzamemo iz pečice in ohladimo.

Step 3

Kremni sirček in kislo smetano stresemo v veliko skledo. Z električnim mešalnikom, nastavljenim na srednjo hitrost, ju mešamo približno 2 minuti, da dobimo gladko in kremasto zmes. Hitrost mešalnika znižamo in v zmes vmešamo sladkor, sol, vanilijevo aromo, limonino lupinico, limonin sok in moko. Nato v zmes postopoma, enega za drugim, vmešamo še jajca. Mešamo na nizki hitrosti in ko dobimo enotno kremasto zmes, prenehamo z mešanjem.

Step 4

Pripravljeno zmes vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo. Pekač previdno potresemo, da se zmes enakomerno razporedi in po vrhu lepo pogladi. Cheesecake pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut. Pomembno je, da v prvi polovici peke vrat pečice ne odpiramo!

Step 5

Ko torta v sredini doseže malo več kot 70 stopinj Celzija, nadev v sredini pa je še malce "moker", ugasnemo pečico, vratca pečice pripremo in torto 30 minut hladimo v ugasnjeni pečici. Pekač nato vzamemo iz pečice in torto ohladimo na sobno temperaturo, potem pa jo več ur (najbolje kar čez noč) hladimo v hladilniku.

Step 6

Ohlajeno torto vzamemo iz pečice in previdno odstranimo iz pekača. Serviramo jo na krožnik ali pladenj, razrežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Postrežemo jo brez dodatkov ali pa jo prelijemo s toplim ali hladnim sadnim prelivom.