Try my new budgeting app Cheddar 🧀
Better than YNAB, Mint (RIP), or EveryDollar.

pastrami

4.0

(3)

www.wijnspijs.nl
Your Recipes

Cook Time: 5 hours

Servings: 4

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 11 ingredients for grocery delivery

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Maak eerst het pekelwater. Vul een grote soeppan met 1,5 liter water en voeg de zout en pekelzout, suiker en bruine suiker, honing, pekelkruiden en knoflook eraan toe. Breng het water aan de kook, terwijl je goed in de pan blijft roeren om alles op te laten lossen.  Haal het water direct van het gas op het moment dat het kookt.

Step 2

Giet 1,5 liter koud water in een grote kom, en giet het pekelwater erbij. Zet het in de koelkast zodat het helemaal af kan koelen. Neem een grote kom, want het vlees moet er ook nog bij.

Step 3

Snijd zoveel mogelijk vet van het stuk runderborst. Leg het vervolgens in de kom met het pekelwater. Zorg dat het geheel onder water ligt, en zet het in de koelkast.

Step 4

Laat het vlees 5 dagen zouten in de koelkast. Draai het dagelijks om, en roer het pekelwater even door. Zorg ervoor dat het vlees niet tegen de randen van de kom ligt.

Step 5

Als het vlees klaar is met zouten kan het in de oven. Daarvoor moet je het eerst nog insmeren met de ‘rub’ van koriander, peper en paprikapoeder. Giet het pekelwater weg, en leg het stuk runderborst op een braadpan met rooster. Smeer het aan beide kanten in met de kruidenrub en laat het twee uur staan, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Step 6

Verwarm de oven op 150 graden Celsius. Dek het vlees goed af met aluminiumfolie, en zet het ongeveer 3 à 4 uur in de oven. Een goede manier om te kijken of het vlees klaar is, is door te meten: het moet van binnen 95 graden Celsius zijn.

Step 7

Als je pastrami uit de oven komt, is hij eindelijk klaar om te eten! Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken om het te serveren. Je kunt het ongeveer een week bewaren in de koelkast, als je het goed in plastic verpakt.Wil je lekker veel pastrami maken? Je kunt de ingrediënten uit dit recept makkelijk verdubbelen. Bedenk dan nog wel eens dat het maar een week houdbaar is.