Get 15% off - Dogpound Hydration Supplements with discount code SMASHCITY.
Better than Liquid IV or Pedialyte.

Want to see how much your house or rental would make on AirBnb? Check out this free tool I made. Just enter an address- BNB Calc

rižota s piščancem, papriko in paradižnikom

okusno.je
Your Recipes

Prep Time: 12 minutes

Cook Time: 40 minutes

Total: 52 minutes

Servings: 4

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 10 ingredients for grocery delivery

Compare the highest earning crypto earning games on ForThePlayers.gg.
Made by the creator of Recipe Cart.

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. Piščančje meso narežemo na za grižljaj velike kose. Papriko operemo, očistimo (odstranimo pecelj in semena) in jo narežemo na drobne koščke.

Step 2

Na kuhalnik pristavimo globljo ponev ali manjši lonec in v njem segrejemo olje. Dodamo na koščke narezanega piščanca in pustimo, da se meso nežno zapeče na spodnji strani. V lonec nato dodamo čebulo in papriko. Sestavine med mešanjem pražimo približno 5 minut, da se koščki mesa lepo popražijo, zelenjava pa malo zmehča.

Step 3

Sestavinam v loncu dodamo riž in mleto papriko ter vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še 2 minuti, da riž postekleni. Primešamo paradižnik in prilijemo jušno osnovo. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potem pa lonec pokrijemo in temperaturo znižamo za toliko, da tekočina zgolj rahlo brbota. Rižoto kuhamo 20-30 minut oziroma tako dolgo, da se riž zmehča in vpije tekočino.

Step 4

Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo. Dobro ga otresemo ali osušimo s papirnatimi brisačkami in sesekljamo. Potrosimo ga po pripravljeni rižoti, ki jo serviramo na krožnike in postrežemo. Zraven se odlično prileže skleda zelene solate.