Hi, I'm Parker 👋, developer of Recipe Cart.
Check out my other project- Vaia Vegan Proteins

vegetarische surinaamse roti met ei

3.3

(4)

foxilicious.nl
Your Recipes

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total: 40 minutes

Servings: 4

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 12 ingredients for grocery delivery

Instructions

Opens new tab and helps creators monetize

Step 1

Schil de aardappels, snij ze in tweeën of vieren en was de aardappels schoon. Schil de ui en knoflook en snij ze fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.

Step 2

Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg 2 eetlepels masalakruiden, de komijnzaad, gesneden tomaten en tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg na 1 minuut de aardappels toe aan het kruidenprutje en roer goed door. Blus af met water totdat de aardappels net onder water staan envoeg een blokje groentenbouillon toe.Kook de aardappels in ongeveer 25-30 minuten gaar op middenhoog vuur. Het water mag mooi worden opgenomen door de aardappels en wat droogkoken, zodat een dikkige saus overblijft bij de aardappels.

Step 3

Tip: Is jouw saus nog wat dun? Bind deze dan met een papje van een theelepel maizena en een scheutje water.

Step 4

Kook intussen de eieren in 7-8 minuten hard in ruimkokend water. Laat ze schrikken en zet even apart.

Step 5

Was en dop intussen de sperziebonen. Kook de sperziebonen in ruim water in ongeveer 10 minuten gaar, samen met een blokje groenten bouillon en 1 eetlepel masala kruiden. Giet de boontjes af. Ik vind de boontjes het lekkerst als ze nog licht knapperig zijn. Proef tussendoor even of je boontjes goed zijn.

Step 6

Schil de eieren en voeg ze eventueel nog even 2 minuten toe aan de aardappels, zodat ze mooi geel worden van de buitenkant.

Step 7

Verwarm de roti vellen in de magnetron of in een pan.

Step 8

Maak nu de borden op met een roti vel, aardappels, boontjes en ei. Scheur het roti vel en gebruik dit als 'bestek', of maak een wrap van je rotivel en doe hier je ingrediënten op. Eet smakelijk!

Top Similar Recipes from Across the Web