Get 15% off - Dogpound Hydration Supplements with discount code SMASHCITY.
Better than Liquid IV or Pedialyte.

Want to see how much your house or rental would make on AirBnb? Check out this free tool I made. Just enter an address- BNB Calc

katarina torta

5.0

(5)

www.coolinarika.com
Your Recipes

Ingredients

Remove All · Remove Spices · Remove Staples

Export 14 ingredients for grocery delivery

Compare the highest earning crypto earning games on ForThePlayers.gg.
Made by the creator of Recipe Cart.

Instructions

Helping creators monetize
Show ad-free recipes at the top of any site

Step 1

Umutiti belanca, sa prstohvatom soli, u čvrst sneg. Zatim dodavati kašiku po kašiku šećera. Dodati čokoladu i mlevene orahe pa ručno, vrlo polako, sve promešati.

Step 2

Smesu izliti u kalup prečnika 26cm, predhodno obložen papirom za pečenje, i peći na 150C 10-15 minuta. Pečenu koru nožem odvojiti od stranica kalupa, otkopčati obruč, prevrnuti koru na tanjir i pažljivo odlepiti papir. Ohladiti.

Step 3

Na isti način, ispeći još jednu koru.

Step 4

Umutiti belanca, sa prstohvatom soli, u čvrst sneg. Zatim dodavati kašiku po kašiku šećera. Dodati mlevene i seckane orahe i mlevenu kandiranu koru narandže (ja sam je samlela u blenderu), pa ručno, vrlo polako sve promešati.

Step 5

Smesu izliti u kalup prečnika 26 cm, predhodno obložen papirom za pečenje, i peći na 150C, 10-15 minuta. Zatim isključiti rernu i ostaviti koru i isključenoj rerni jos 15-20 minuta.Pečenu koru nožem odvojiti od stranica kalupa, otkopčati obruč, pažljivo prevrnuti koru na tanjir, odlepiti papir i ohladiti.

Step 6

Žumanca i 100gr šećera mutiti mikserom dok se smesa ne ujednači - ne mora da se zapeni i pobeli.

Step 7

U drugoj posudi razmutiti puding sa malo mleka (oduyetog od 700ml) i sjediniti sa žumancima. Ostatak mleka sa preostalih 100gr šećera, zagrevati na laganoj vatri.

Step 8

Kad mleko skoro proključa, skloniti ga sa vatre i u tankom mlazu ulivati smesu od žumanca i pudinga. Vratiti na vatru i uz stalno mešanje skuvati gust krem.Krem pokriti prozirnom folijom (tako da dodiruje krem) i dobro ohladiti pre filovanja.

Step 9

Puter, sobne temperature penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku krema.U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i sjediniti sa kremom - ručno.